Відеоплатформа YouTube планує і надалі працювати в рф. Це рішення вмотивоване необхідністю протистояти дезінформації, яку поширює росія.

Про це повідомило американське видання The Hollywood Reporter.

Генеральна директорка YouTube Сьюзен Войчицькі заявила про це під час свого виступу на  Всесвітньому економічному форумі у швейцарському Давосі.

Вона наголосила, що відеоплатформа не має наміру виходити з Росії. Войчицькі підкреслила, що таке рішення було ухвалене через потребу боротися з російськими фейками.

Дезінформація в інтернеті не є чимось новим, вона була завжди, але ми бачимо, що ризик її поширення збільшився, і ми докладаємо багато зусиль для протистояння цій дезінформації.

Сьюзен Войчицькі

Вона наголосила, що команда YouTube наразі розв’язує проблеми дезінформації, що може «спливати», зокрема, в рекламному контенті. Войчицькі підкреслила, що головним завданням команди є завжди на крок випереджати користувачів, що поширюють фейки.

Що насправді показав цей конфлікт, то це те, що інформація відіграє ключову роль. Вона використовується як зброя, і саме тому ми такою мірою зосередилися на виробленні правильної політики.

Сьюзен Войчицькі

Раныше ми повідомляли, що YouTube видалив понад 9 000 каналів, на яких містилося 70 000 відео з російською пропагандою про війну росії в Україні.

Коменти