Російський універсальний інтернет-магазин Ozon попередив про ризик дефолту за облігаціями. Він може відбутися вже 14 червня через нестачу в компанії ліквідності для фінансування платежів.

Про це йдеться у звіті маркетплейсу, повідомляє Reuters.

В березні Ozon попередив про формування спеціального комітету для вирішення проблем із облігаціями  на суму 750 млн доларів.

Існує ризик того, що на відповідну дату компанія не матиме достатньої ліквідності для фінансування платежів, потрібних для викупу облігацій. Несвоєчасна виплата сум, що належаться до погашення, протягом 14 днів (тобто, до 14 червня 2022 року) призведе до дефолту відповідно до умов облігацій і може спричинитися до потенційного перехресного дефолту за іншими зобов’язаннями групи».

Заява Ozon

Наразі велика частина тримачів акцій скористалася можливістю вимагати їхнього погашення і має право отримати суму основного боргу й накоплених відсотків за облігаціями на дату погашення.

Водночас  Ozon  попередив, що у зв’язку з певними обставинами і західними санкціями можливості переказу грошових коштів на рахунок компанії від російських дочірніх компаній наразі обмежені.

Нагадаємо, раніше, з’явилася інформація, що материнська компанія російського «Яндекса» Yandex N.V., зареєстрованая у Нідерландах, призупиняє інвестиції до рф та інших країн. Причиною цього стала «геополітична напруженість» і наслідки санкцій проти росії. Також компанія змушена була відкликати свій прогноз на поточний рік.

Також ми повідомляли, що «Яндекс» продає два своїх сервіси компанії VK.

Коменти