Санкції, введені проти країни-агресорки росії, торкнулися 86,8% російських компаній.

Такий висновок можна зробити з “Моніторингу поточного стану бізнесу” – доповіді, яку підготував апарат уповноваженого при президенті рф із захисту прав підприємців бориса титова.

Як випливає з цього документа, 77,4% компаній, що їх зачепили санкції, до них адаптувалися. Водночас 11,7% не подужали цього зробити і або ставлять бізнес на паузу, або повністю його ліквідують.

67,1% опитаних нарікнули, що відчувають результати економічного спаду.

Лише 10,4% опитаних під час дослідження підприємців заявили, що їхній бізнес лишається стабільним і продовжує зростати.

Головними проблемами, з якими зіткнулися російські бізнесмени, є зменшення попиту,  дефіцит оборотних коштів та касові розриви, розрив ланцюжків поставок та складності доставки з імпорту.

Більше половини респондентів зізналися, що вважають: російський уряд замало робить для підтримки бізнесу. Трохи більше третини, 35% респондентів, заявили, що дії влади з протистояння санкціям ефективні.

Нагадаємо, компанія Google сповістила кількох російських провайдерів телекомунікаційних послуг про те, що розриває угоди щодо  обслуговування серверів Google Global Cache. Ідеться про скасування угод із фігурантами санкційних списків Сполучених Штатів і Євросоюзу.

Коменти