Слідком рф виступив з пропозицією змінити алгоритми ідентифікації користувачів. На думку речників слідкому, анонімність, яку пропонують соцмережі, заважає оперативникам боротися з користувачами, які розміщують “заборонений” контент.  Про це заявила заступниця голови слідкому олена леоненко.

На думку леоненко, перед її відомством наразі стоїть задача забезпечити якісний моніторинг соцмереж, месенджерів і вебресурсів «для виявлення та блокування забороненої в країні інформації».

Ще навесні 2021 проект збирання й обробки персональних даних користувачів соцмереж пропонував роскомнагляд. Згідно з цим проектом, реєструючись у соцмережі, користувач мав заповнювати спеціальну форму, де вказував би свої ім’я, прізвище, по батькові, реквізити посвідчення особи, адресу місця проживання, номер телефону, електронну скриньку. Але за деякий час у роскомнагляді відкинули цю ідею.

Раніше ми повідомляли, що, за результатами опитування, санкції, введені проти країни-агресорки росії, торкнулися 86,8% російських компаній.

Коменти