Китай закрив свій повітряний простір для російських авіалайнерів, які раніше належали європейським компаніям за умовами лізингу.

Китайські ЗМІ повідомляють, що країна забороняє проліт по своїй території літакам рф, які “зареєстровані у двох юрисдикціях”, тобто, були нелегально зареєстровані росією після введення західних санкцій.

Нагадаємо, російський диктатор путін після введення санкцій проти росії дав дозвіл російським авіакомпаніям фактично вкрасти орендовані ними у інших авіакомпаній літаки та перереєструвати їх у рф. Це йде всупереч усім міжнародним стандартам. За інформацією деяких джерел, через це європейські компанії втратили літаки на суму близько $10 млрд.

У зв’язку з цим Управління цивільної авіації Китаю оголосило, що вкрадені літаки російських авіакомпаній відтепер не допускаються в повітряний простір країни.

Втім, для власне російських літаків заборони літати до Китаю не існує. Але пікатність в тому, що більшість флоту авіакомпаній рф – це саме поцуплені в європейців Airbus або Boeing.

Раніше ми повідомляли, що російський військовий супутник «Космос-2555», прикрашений літерою Z, яка символізує російське вторгнення в Україну, згорів в атмосфері.

Коменти