Все більше сервісів і компаній згортає власну присутність в росії. Сьогодні стало відомо, що підданці володимира путіна більше не зможуть користуватися популярним сайтом Pixabay.

Pixabay — це фотобанк із безкоштовними стоковими фотографіями, короткими відеороликами, векторними ілюстраціями та навіть музикою. Всього в колекції сервісу понад 2,1 мільйона файлів. Використовувати його можна як із приватними, так і комерційними цілями. Відтак Pixabay користується неабиякою популярністю у ЗМІ й дизайнерів. Варто зауважити, що матеріали Pixabay не потребують атрибуції (вказування авторства) та можуть редагуватися на розсуд користувача.

Відтепер громадяни рф при спробі зайти на сайт потрапляють на «заглушку» з повідомленням, що для росіян доступ обмежено через російську агресію проти України.

Ситуацію вже прокоментував міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров на своєму Telegram-каналі.

Усе правильно. Більше жодних фото для росіян, доки вони заплющують очі на фотографії зруйнованих українських міст та скалічених мирних жителів. Продовжуємо працювати над тотальною цифровою ізоляцією росії.

Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації України

Нагадаємо, чеська компанія SCS Software відмовилася випускати оновлення Heart of Russia для гри-симулятора Euro Truck Simulator 2.

Коменти