Німецький Deutsche Bank вивіз кілька сотень висококваліфікованих розробників програмного забезпечення разом із родинами з рф до Берліна протягом останніх трьох місяців.

Про це повідомляє Financial Times.

Це була не евакуація, а стандартна релокація персоналу, але, очевидно, в масштабах набагато більших, ніж зазвичай. Банк доклав усіх зусиль, щоб співробітники розуміли, що переїзд опціональний, і нікого не шантажував.

Заява Deutsche Bank

До початку вторгнення рф в Україну в московському та петербурзькому офісах банку працювало близько 1500 розробників.

Релокацією спеціальна команда банку зі співробітників з відділу кадрів, юристів та фахівців IT-відділу займалася з березня. На переїзд погодилося близько половини IT-фахівців. Полишити росію разом із сім’ями погодилися близько 2000 людей.

В банку мали побоювання щодо того, що російські спецслужби можуть скористатися ситуацією, щоб впровадити шпигунів у його офіс у Берліні. Тому всі заходи проводилися в умовах підвищеної уваги до безпеки.

Банк наголосив, що вся еміграція відбулася офіційно й у відповідності до російського законодавства.

Водночас поки що немає інформації про те, що банк робитиме з IT-фахівцями, що залишилися в росії.

Раніше стало відомо, що американська корпорація Google не стала зачиняти свій офіс у Росії, але впродовж останніх кількох тижнів вивозить співробітників, які вирішили поїхати з країни-агресорки.

Коменти