Російський «сбєрбанк» повідомив про закриття ігрового підрозділу SberGames. Як повідомляють ЗМІ, інформація про згортання роботи над іграми з’явилася ще в перші дні травня, але лише зараз банк заявив про це офіційно.

Набір нових співробітників до SberGames, як і розробку нових проєктів, було зупинено. Певна кількість фахівців, які наразі працюють в підрозділі, отримають змогу перейти до інших підрозділів та компаній банку.  Водночас основну частину співробітників просто скоротять.

Підрозділ SberGames мав займатися розробкою мобільних ігор. Для цього до проекту стрімко набирали фахівців, приваблюючи їх надзвичайно високими зарплатами. Наприкінці 2021 року під SberGames було викуплено домен games.ru з ймовірною вартістю $1 млн.

Але після повномасштабного російського вторгнення в Україну і введення санкцій SberGames втратила доступ до продажу ігор через західні магазини застосунків. Відповідно, підрозділ як такий втратив сенс.

Також ми повідомляли, що південнокорейська корабельня Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) розірвала угоду на будівництво трьох LNG-танкерів на замовлення «Совкомфлоту». Танкери призначалися для проекту «Арктик СПГ-2» російської приватної компанії «Новатек».

Коменти