З серйозним дефіцитом постачання сировини вже найближчим часом можуть зіткнутися російські виробники чаю та кави. Це спричинено проблемами в логістиці через те, що сировина майже повністю імпортується.

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на заяву гендиректора асоціації “Росчайкофе” Рамаза Чантурії.

Зараз усіх турбує, як складатимуться постачання. Я б казав, що в дуже короткостроковій перспективі ситуація напружена, але поки що керована, але в найближчі місяць-два ми очікуємо на серйозну турбулентність.

Гендиректор асоціації “Росчайкофе”

Він заявив про істотне звуження транспортних коридорів через санкції, а також зростання термінів доставок. Крім того, постачальники почали вимагати передоплату. За результатами березня й квітня імпорт щодо планових показників впав майже вдвічі.

Чантурія додав, що до 75% кави та до 95% чаю, що продаються в рф, виробляється та упаковується на території країни, а тому поки що мережі забезпечуються за рахунок перерозподілу потоків з інших форматів та певних складських запасів.

Раніше ми повідомляли, що через відмову західних компаній постачати до рф комплектуючі, російська фарміндустрія потерпає від нестачі хроматографічних колонок, які виробляють зокрема Agilent Technologies, Waters, Phenomenex.

Коменти