Мінцифри рф змушена була заморозити проект із видачі цифрових паспортів росіянам. Це спричинено браком матеріалів та кризою постачань через війну проти України.

Як повідомляють ЗМІ, проєкт з видачі паспортів у вигляді смарт-карток мав стартувати у москві, московській області і татарстані з початку 2023 року. Втім, тепер навіть приблизні дати відновлення виробництва не називають.

Проблеми з імпортом чіпів для банківських карток виникли в рф через те, що переважно їх завозили до країни-агресорки з Китаю й Кореї. У самій росії виробництвом чіпів займається виключно завод «Мікрон», але його потужностей бракує.

Також для виробництва карток у рф зараз замало пластику.

Крім того, джерела видання в російському уряді заявляють, що через вторгнення до України проєкт з видачі паспортів наразі не є пріоритетним.  Ціна цифрового паспорта становила б 1 тис. рублів, тоді як паперовий коштує 300 рублів. На думку російських чиновників, дозволити собі таку «розкіш» могли б хіба що мешканці москви, а в регіонах  ціну на документ нового зразку зважили б надмірною.

Раніше стало відомо, що популярний сервіс графічного дизайну Canva оголосив, що блокує доступ росіянам та повністю виходить з рф.

Коменти