Компанія Google має заплатити $118 млн за врегулювання колективного позову щодо гендерної дискримінації. Позивачками є близько 15 500 жінок, пише Bloomberg.

У 2017 році три жінки вперше подали скаргу проти Google. В ній вони звинуватили компанію у заниженні оплати праці співробітниць порівняно з чоловіками. Розрив у зарплаті становив приблизно $17 000. У скарзі також заявлялося, що Google не надає жінкам можливостей для карʼєрного зростання.

Google потрапляє в скандал вже не вперше. Минулого року компанія погодилася виплатити $2,5 млн за врегулювання позову, в якому йшлося про те, що компанія занизько оплачує роботу інженерів та ігнорує анкети кандидатів-азіатів, що претендують на заміщення посад. Також розслідується скарга на дискримінацію темношкірих працівників.

Умови мирної угоди мають бути затвердженні на засіданні суду 21 червня. У Google вже заявили про бажання залагодити справу та пильнувати за тим, що найм працівників і оплата їхньої праці відбувається справедливо.

Раніше ми розповідали про те, що керівництво Google відрядило в оплачувану відпустку інженера Блейка Лемойна, який працював із системою штучного інтелекту (ШІ) LaMDA. Приводом для цього стали заяви Лемойна щодо того, що ШІ демонструє ознаки появи свідомості.

Коменти