Сьогодні, 15 червня, ввійде в ІТ-історію, адже саме цього дня повністю втратить підтримку компанії Microsoft браузер Internet Explorer.

Браузер відключено в усіх актуальних версіях Windows 10. Зауважимо, що у Windows 11 браузером за замовчуванням від початку виступає Edge.

Наразі  Microsoft рекомендує якомога швидше перейти з Internet Explorer на Microsoft Edge. Є можливість перенести до нового браузера всі збережені паролі, вибране та інші важливі для користувача налаштування.

Фахівці зазначають, що Microsoft намагається зробити перехід на Edge максимально простим і комфортним для користувачів. Так, Edge, наступник IE, має вбудований «режим IE». Цей режим забезпечує доступ до застарілих сайтів і програм на основі Internet Explorer у Microsoft Edge. Ця функція буде підтримуватися як мінімум до 2029 року. Відтак розробники, що й досі є прихильниками застарілих технологій, матимуть час на модернізацію додатків.

Зазначимо, Internet Explorer став для багатьох користувачів першим «вікном» у мережу. Пік його популярності припав на 2003 рік. Коли ж вийшли Google Chrome, Safari та Mozilla Firefox, IE  програв конкуренцію.

Нагадаємо, один із провідних китайських виробників електроніки і телекомунікаційного обладнання Huawei закрив 19 магазинів, що знаходилися на території країни-агресорки росії.

Коменти