Twitter заблокував обліковку одіозного голови «роскосмосу» дмітрія роґозіна. Підставою для блокування став твіт російського чиновника, в якому той закликав «покінчити з Україною раз і назавжди».

Про це повідомив сам рогозін, влаштувавши істерику на своєму Telegram-каналі. Вимоги адміністрації соцмережі видалити неадекватний твіт, що порушував правила спільноти, він назвав «екстремізмом» і «антиросійською пропагандою».

У своєму твіті рогозін називав Україну «екзистенційною загрозою російському народу, мові та цивілізації» і заявляв, що з Україною слід «покінчити».

Взагалі те, що виросло на місці України, є екзистенційною загрозою російському народу, російській історії, російській мові та російській цивілізації. Якщо не покінчимо з ними, як, на жаль, не покінчили з ними наші діди, доведеться гинути, але закінчувати ще більшою ціною нашим онукам. Тому давайте краще ми з цим покінчимо. Раз і назавжди. Заради наших онуків.

дмитро рогозін

Коли обліковку скандального чиновника обмежили, рогозін почав скаржитися на своєму каналі.

Якщо я не підкоряюся, вони не знімуть блокування з облікового запису, де у мене понад 808 тисяч підписників. Я не вважаю моє повідомлення помилковим. Я вважаю його абсолютно правильним. Кнопку «видалити» тиснути не буду.

дмитро рогозін

Крім того, він заявив, що з 2009 року був дуже «цінним користувачем» соцмережі.

Я розміщую свої нотатки у Twitter з 2009 року. Тоді я ще працював постпредом Росії при НАТО і використовував соцмережу для полеміки із західними ЗМІ та офіційними акаунтами НАТО та ЄС. Зараз один із моїх помічників розміщує у Twitter копії моїх повідомлень із Telegram. На жаль, Twitter перетворився на смітник, трибуну для екстремістів і рупор антиросійської пропаганди.

дмитро рогозін

Раніше засновник SpaceX Ілон Маск висміяв погрози на свою адресу, озвучені одіозним головою «роскосмосу» дмитром рогозіним.

Коменти