Американські сенатори обвинувачують популярну платформу TikTok в тому, що вона розповсюджує російську воєнну пропаганду. Запит щодо цього вони надіслали виконавчому директору TikTok Шоу Цзі Чжу.

Про це повідомляє Reuters.

Останні повідомлення свідчать про те, що TikTok дозволив російським державним ЗМІ наповнювати платформу небезпечною провоєнною пропагандою. Жодна компанія не має опинятися в позиції посилення брехні кремля, яка сприяє громадській підтримці війни росії в Україні.

Заява американських сенаторів

Звернення було ініційоване сенатором  Стівом Дейнсом. Його підписали Джон Корнін, Роджер Вікер, Джон Баррассо, Джеймс Ленкфорд і Синтія Ламміс.

В зверненні також зазначається, що сенатори «глибоко занепокоєні» тим, що TikTok «дозволяє поширювати провоєнну пропаганду серед російської громадськості, що може збільшити й без того нищівні людські втрати як для українців, так і для росіян».

Нагадаємо,  раніше Міністерство закордонних справ Великої Британії заявило про те, що  для того, щоби створити ілюзію масової підтримки путіна і його війни проти України, рф залучила цілу фабрику тролів. Зловмисники атакували найбільші соцмережі – TikTok, Twitter, Facebook та Instagram, де вони посилено залучають нових прихильників і розповсюджують дезінформацію.

Коменти