На засіданні, що відбулося в неділю, Верховна Рада України підтримала законопроєкт, який забезпечує вихід України з угоди про спільний розвиток мобільного зв’язку з країнами СНД.

Про це повідомляє Держспецзв’язку в Telegram.

Депутати підтримали припинення для України дії угоди про співробітництво країн-учасниць СНД у розвитку мобільного зв’язку.

Заява Держспецзв’язку

Зокрема ця угода передбачала, що центральним транзитним пунктом пересилання офіційної кореспонденції є місто москва, що неприпустимо в умовах війни, яку розв’язала росія проти України.

Участь в угоді надавала потенційну можливість доступу ворога до документів під час їх перебування на території російської федерації. Більше того, існував ризик життю і здоров’ю фельд’єгерів, які є військовослужбовцями та мали в процесі доставки офіційної кореспонденції перебувати на території країни-агресора.

Заява Держспецзв’язку

Наголошується, що з моменту підписання ця угода так і не наповнилася реальним змістом. Водночас вона передбачає наближення законодавства країн СНД у цій сфері до єдиних стандартів.

Це не відповідає євроінтеграційному курсу нашої держави та йде врозріз із взятими зобов’язаннями щодо наближення національного законодавства до законодавства Європейського Союзу. За потреби співпраця з учасниками денонсованої угоди може здійснюватися на рівні двосторонніх і багатосторонніх договорів, наприклад, укладених у рамках спеціалізованої установи ООН – Міжнародного союзу електрозв’язку.

Голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь

Нагадаємо, провідний розробник і видавець ігор для мобільних телефонів та соціальних мереж Game Insights заявив про закриття своїх офісів і повний вихід із рф.

Коменти