Торгові онлайн-майданчики у рф розробляють власні схеми ввезення до країни товарів виробників, які зважили неприйнятною для себе подальшу присутність в росії.

Так званий паралельний імпорт – ввезення без згоди правовласника товарного знака – стрімко набирає оберти. Зокрема, на «Яндекс-маркеті» вже заявили, що активно шукають «нові канали постачання» побутової техніки, електроінструментів, електроніки, товарів для здоров’я. Як повідомляють неофіційні джерела, на склади вже прибули перші партії контрабанди: посудомийні машини, духові шафи, варильні панелі та відеокарти. Це продукція компаній Bosch, Siemens, Panasonic, LG Electronics, AMD, Intel, IBM, що припинили продажі в РФ.

За словами експертів, «паралельним імпортом» завозитимуть до рф побутову техніку та електроніку, косметику, парфумерію та одяг.

«Паралельний імпорт» базується на тому, що ритейлери купують товари не у своїй країні, а у невеликих закордонних компаній, які самі придбали товар у виробника. 

Нагадаємо, мінцифри рф змушена була заморозити проект із видачі цифрових паспортів росіянам. Це спричинено браком матеріалів та кризою постачань через війну проти України.

Коменти