Російські мобільні оператори ініціювали нововведення: тепер вони беруть окрему плату за сім-картки під час нових підключень.

Як повідомляють ЗМІ, протягом літа плата буде введена чотирма найбільшими операторами — Мегафоном, Білайном, МТС і Tele2. Причиною експерти називають збільшення витрат на виготовлення сім-карток і на процес підключення абонентів.

У Мегафоні вже заявили, що плата за сім-картки дасть операторам можливість частково компенсувати зростання витрат на підключення нових абонентів. Зараз Мегафон (і його дочірній оператор Yota) вже почали стягувати за «сімки» по 50 рублів.

Вимпелком ( Білайн) вводить плату за сім-карти з 21 червня, МТС — з 24 червня, а Tele2 — з 1 серпня.

Як стало відомо, собівартість сім-карт для російських операторів збільшилася в 3,5 рази через неможливість подальших закупівель у західних виробників. Раніше оператори брали вартість сім-карти на себе, сподіваючись, що вона окупиться за рахунок довгострокового надання послуг абонентам. Зараз такий підхід вже не є вигідним, оскільки картки росіяни купують переважно для тимчасового користування.

Нагадаємо, мінцифри рф змушена була заморозити проект із видачі цифрових паспортів росіянам. Це спричинено браком матеріалів та кризою постачань через війну проти України.

Коменти