Соціальна мережа Instagram проводить тестування нових методів, що допоможуть визначити вік користувачів соціальної мережі. Це інструмент штучного інтелекту Yoti, розробником якого є стороння компанія. Інструмент зможе визначати вік людини, просканувавши її обличчя на світлинах, інформує Reuters.

В повідомленні відзначається, що користувач має право зареєструвати обліковку в Instagram, лишень якщо йому щонайменше тринадцять років. Проте впродовж багатьох років компанія «заплющувала» на це очі, не намагаючись у жодний спосіб домогтися виконання цього правила. До 2019 року користувачі під час реєстрації могли навіть не вказувати власну дату народження.

Тепер Yoti визначатиме вік за допомогою відео-селфі користувачів. Ця компанія вже відома на ринку онлайн-перевірки  віку  ідентифікації — її технології використовує британський уряд та цифрові регулятори Німеччини.

Раніше стало відомо, що соціальна мережа Instagram розширила функцію регулювання чутливого контенту на рекомендації, стрічку новин, пошук, сторінки хештегів, а також Reels.

Коменти