Лідери ІТ-сфери — компанії Meta, Microsoft, Adobe, Epic Games, Nvidia та 30 інших —  стали учасницями Metaverse Standards Forum. Це група, яка відповідатиме за розвиток загальних стандартів технологій метавсесвіту.

Одним із головних завдань групи стане розробка термінології, наголошують її речники. Крім того, учасники групи займатимуться організацією різних проєктів і хакатонів,   спрямованих на розробку загальних стандартів. Також одним із чільних питань є безпека користувачів, оскільки метавсесвіт є вразливим перед образами, булінгом і домаганнями.

Цікаво, що наразі контракт на участь у Metaverse Standards Forum відмовилася підписувати Apple, яка активно займається розробкою AR- та VR-технологій. Тім Кук раніше неодноразово заявляв, що його компанія дуже серйозно ставиться до перспектив метавсесвіту, тому, можливо, його компанія приєднається до ініціативи згодом.

Раніше ми повідомляли, що компания Meta, раніше відома як Facebook, тестує нові функції монетизації. Вони дадуть користувачам змогу заробляти гроші в метавсесвіті.

 

Коменти