Пожежа в соборі Нотр-Дам, що сталася 15 квітня 2019 року, глибоко вразила світ. Відтоді з’явилося чимало проектів, присвячених цій трагедії. Зокрема було знято фільм «Нотр-Дам у вогні», творцем якого став французький режисер Жан-Жак Анно. Також Анно запустив спільний проєкт із ігровою компанією Ubisoft. За його участі було створено відеогру-супровід до фільму, пише Designboom.

Зараз спільно з Pathé Films і самим Анно, компанія Ubisoft офіційно випустила гру «Врятувати Нотр-Дам у вогні».

Це багатокористувацька віртуальна квест-кімната. Гравцям доведеться виступити в ролі пожежників і спробувати приборкати вогонь. Вони муситимуть вирішувати головоломки, щоби знайти та врятувати святі реліквії, загасити полум’я на дзвіниці та вибратися з собору після того, як обвалився його шпиль.

Як зазначають творці проекту, він наголошує на колосальному історичному значенні собору та на потребі якнайшвидшої його реконструкції.

Нагадаємо, лідери ІТ-сфери — компанії Meta, Microsoft, Adobe, Epic Games, Nvidia та 30 інших —  стали учасницями Metaverse Standards Forum. Це група, яка відповідатиме за розвиток загальних стандартів технологій метавсесвіту.

Коменти