Велика Британія заявила про намір запровадити аналізи ДНК, які дозволять визначити, на яких ринках країна-агресорка і мародерка росія намагається збувати вкрадене в Україні зерно.

Про це заявив міністр довкілля, продовольства та сільського господарства Великобританії Джордж Юстіс в ефірі Sky News. Урядовець зазначив, що Британія надасть технології, які можуть гарантувати: зерно, вкрадене з України росією, не опиниться на світовому ринку.

Ми повинні мати можливість перевірити походження пшениці. Великобританія є світовим лідером у галузі перевірки походження – точного регіону, в якому було вирощено культуру – за допомогою тестування ДНК… Ми працюємо над цим з іншими країнами, включаючи Австралію, щоб гарантувати, що вкрадена українська пшениця не потрапить на ринок.

Міністр довкілля, продовольства та сільського господарства Великобританії Джордж Юстіс

В скандал із купівлею краденого з України зерна вже втрапила Туреччина. Тепер вона відмагається від обвинувачень, висунутих журналістами-розслідувачами.

Раніше  стало відомо, що американські сенатори обвинувачують популярну платформу TikTok в тому, що вона розповсюджує російську воєнну пропаганду. Запит щодо цього вони надіслали виконавчому директору TikTok Шоу Цзі Чжу.

Коменти