Унікальний штучний інтелект створив Даніел Патт, інженер-програміст з Google. Програма співставляє обличчя наших сучасників із зображеннями сотень тисяч людей, які пережили Голокост чи стали його жертвами. Таким чином люди отримують змогу знайти власних предків.

Патт створив платформу From Number to Names (N2N). Вона сканує фотографії людей, які жили в період Голокосту, і «зіставляє» їх із обличчями наших сучасників

Для того, щоби знайти власних предків, треба завантажити власну фотографію особи на сайт. Відтак штучний інтелект сканує зображення з часів Другої світової і видає варіанти світлин, на яких, на його думку, можуть бути ваші родичі.

Програміст визнає, що про 100% точність говорити не варто: система просто видає зображення зі схожими людьми.

Наразі Патт намагається розширити власну базу даних, поповнюючи колекцію світлин часів Другої світової за рахунок співробітництва зі школами, музеями і дослідницькими організаціями.

Раніше ми повідомляли, що лідери ІТ-сфери — компанії Meta, Microsoft, Adobe, Epic Games, Nvidia та 30 інших —  стали учасницями Metaverse Standards Forum. Це група, яка відповідатиме за розвиток загальних стандартів технологій метавсесвіту.

Коменти