Фінський виробник шин Nokian Tyres ухвалив рішення про вихід із російського ринку навіть попри те, що 80% шин компанії для легкових автівок вироблялися саме в країні-агресорці.

Про це повідомила пресслужба компанії.

Сьогодні Рада директорів Nokian Tyres прийняла рішення про контрольований вихід з російського ринку. У зв’язку з війною в Україні та подальшим посиленням санкцій для Nokian Tyres plc більше недоцільно продовжувати діяльність у росії. Підготовка до виходу розпочнеться негайно, і компанія оцінить різні варіанти виходу.

Заява Nokian Tyres

Компанія також підкреслила, що очікує знецінення російських активів на суму близько 300 млн євро у другому кварталі 2022 року.

Юкка Мойсіо, президент і гендиректор компанії, повідомив, що керівництво вирішило розвивати Nokian Tyres без присутності в росії, натомість зосередившись на зростанні на інших ринках.

У росії в компанії працює 1600 співробітників. Роботу в рф фіни почали 17 років тому.

Щоби компенсувати вихід із росії, Nokian Tyres інтенсивно нарощує потужності на своїх заводах у Фінляндії та США, а також інвестує в нові потужності в Європі.

Раніше ми повідомляли, що фінський виробник обладнання для обробки деревини Ponsse продав свою «дочку» в росії місцевій компанії ТОВ «бізон».

Коменти