Федеральна комісія зі зв’язку США (FCC) вимагає від компаній Apple і Google видалити TikTok зі своїх магазинів додатків. Причиною є так звані «приховані  методи роботи з даними», повідомляє Reuters.

Комісар FCC Брендан Карр написав листа голові Apple Тіму Куку та генеральному директору Google Сундару Пічаї. В цьому листі стверджується, що співробітники TikTok у Китаї отримали доступ до даних американських користувачів, попри те, що сама компанія стверджує протилежне.

Як ви знаєте, TikTok – це додаток, доступний мільйонам американців через ваші магазини додатків, і він збирає величезну кількість конфіденційних даних про користувачів із США. TikTok належить пекінській ByteDance — комуністичній організації. Отже, вона має виконувати вимоги КНР про стеження. Очевидно, що TikTok становить неприйнятну загрозу національній безпеці через широке збирання даних у поєднанні з явно неконтрольованим доступом Пекіна до цих конфіденційних даних».

Комісар FCC Брендан Карр

Apple і Google дали час на те, щоби видалити TikTok з App Store і Google Play. Вони мають зробити це до 8 липня. Якщо вони цього не зроблять, компанії повинні надати звіт із роз’ясненням  того, що саме їм заважає обмежити доступ до програми.

Раніше  стало відомо, що американські сенатори обвинувачують популярну платформу TikTok в тому, що вона розповсюджує російську воєнну пропаганду. Запит щодо цього вони надіслали виконавчому директору TikTok Шоу Цзі Чжу.

Коменти