Світові постачання напівпровідникової продукції до Росії впали на 90% відтоді, як Сполучені Штати та їхні союзники запровадили санкції через військову агресію, розпочату росією проти України. Про це заявила міністерка торгівлі США Джина Раймондо.

Під час виступу на щорічній конференції Міністерства торгівлі, вона зазначила, що заходи контролю, запроваджені щодо російського аерокосмічного сектора, підривають його здатність отримувати прибутки та підтримувати військову авіацію.

Протягом найближчих чотирьох років росії, можливо, доведеться зупинити від половини до двох третин своїх комерційних літаків, щоб пустити їх на запчастини.

Джина Раймондо

Урядовці США уважно стежать за тим, щоби дотримання обмежень не порушував Китай, чиї компанії періодично обвинувачують у співпраці з росією. Зокрема,  Раймондо пообіцяла домогтися закриття провідного китайського виробника мікросхем SMIC, якщо буде виявлено, що ця компанія постачає продукцію до росії.

Що, якщо виявиться, що SMIC чи інші китайські напівпровідникові компанії постачають мікросхеми до росії? Ми закриємо їх, і ми зможемо це зробити, тому що майже кожен чіп у світі та в Китаї виробляється з використанням американського обладнання та програмного забезпечення, і я маю намір виконати це зобов’язання, якщо це буде необхідно.

Джина Раймондо

Раніше ми повідомляли, що через загрозу санкцій з росіянами відмовляються працювати британські юристи.

Коменти