TikTok оприлюднив щоквартальний звіт про дотримання Правил спільноти впродовж перших трьох місяців цього року. Окремим пунктом у ньому відзначено заходи, ініційовані платформою з 24 лютого, коли росія почала війну в Україні.

Компанія повідомляє про видалення окремого контенту, блокування фейкових обліковок, а також про те, що ввела відповідне маркування для обліковок російських державних змі.

Зокрема в TikTok стверджують, що видалили 41 191 відео, пов’язаних з війною в Україні. 87% цих роликів порушували політику платформи щодо дезінформації. Водночас з якої саме країни походять ці шкідливі матеріали, на платформі не уточнюють. В звіті наполягають, що 78% відео були вчасно ідентифіковані й видалені «на випередження», коли вони ще не мали переглядів.

TikTok також заявляє, що  позначив контент з 49 облікових записів російських державних змі, щоб «надати глядачам важливий контекст».

Раніше  стало відомо, що американські сенатори обвинувачують популярну платформу TikTok в тому, що вона розповсюджує російську воєнну пропаганду. Запит щодо цього вони надіслали виконавчому директору TikTok Шоу Цзі Чжу.

Коменти