Анонімні хакери повідомили, що їм вдалося викрасти дані близько мільярда мешканців Китаю. Це сталося після зламу бази даних поліції Шанхаю, який вони провели.

Експерти вже називають це найбільшим витоком даних за всю історію країни, пише Bloomberg.

Продати більше 23 терабайтів викрадених даних хакери готові за суму в 10 біткоїнів. Йдеться зокрема про відомості щодо імен, адрес, місць народження, телефонних номерів, тощо.

Виток даних виявився настільки масштабним, що фахівці з кібербезпеки сумніваються в правдивості заяв хакерів.

Водночас засновник і головний виконавчий директор криптовалютної біржі Binance Чжао Чанпен заявив, що фахівці його компанії виявили витік мільярда записів резидентів «однієї азіатської країни», внаслідок чого було посилено перевірки.

Шанхайська влада наразі ситуацію не коментує.

Раніше стало відомо, що вже після того, як проти російського «Сбербанку» було запроваджено санкції, Google впродовж декількох місяців передавав дані користувачів рекламній компанії RuTarget, яка є власністю цієї банківської установи.

Коменти

KOKOS

>Водночас засновник і головний виконавчий директор криптовалютної біржі Binance Чжао Чанпен заявив, що фахівці його компанії виявили витік мільярда записів резидентів «однієї азіатської країни», внаслідок чого було посилено перевірки. «Одна азатська країна» навть імені свого не назвала але всі знають хто вс…ався…«Наддержава»…