Французька корпорація Schneider Electric, один із лідерів виробництва електрообладнання, оголосила про те, що підписано зобов’язуючу угоду щодо продажу російських активів менеджменту цієї країни.

Про це йдеться в офіційній заяві від 4 липня.

Після оголошення 27 квітня 2022 року Schneider Electric підписала 3 липня 2022 року зобов’язуючу угоду про продаж Schneider Electric Russia місцевому керівництву. Закриття угоди залежатиме від схвалення регулюючих органів та виконання інших умов закриття.

Заява Schneider Electric

Також в заяві зазначаєтся, що з 24 лютого 2022 року Schneider Electric призупинила нові інвестиції в країну-агресорку росію і її сателіта білорусь, а також міжнародні поставки нових замовлень, призначених для цих двох країн.

У компанії на російських теренах було п’ять заводів, дистрибуція та інженерні центри. Сумарні інвестиції Schneider Electric у росії перевищили 1 млрд євро.

Раніше стало відомо, що Сполучені Штати внесли п’ять китайських компаній до «чорного списку». Їх обвинувачують у порушенні санкцій – адміністрація президента Байдена наполягає, що ці компанії надавали допомогу російським військовим під час вторгнення до України.

Коменти