Британські урядовці виступили з пропозицією ухвалити новий закон, який вимагатиме від соціальних мереж проводити активну боротьбу з дезінформацією, розповсюдженою іншими державами, зокрема й росією.

Про це повідомляє Reuters.

Урядовці відзначають, що закон протидіятиме фальшивим обліковим записам на таких платформах, як Meta Facebook і Twitter, які були створені «від імені іноземних держав для впливу на вибори чи судові процеси».

Закон, швидше за все, буде ухвалено під час цієї парламентської сесії через поправку, яка пов’язує законопроект про національну безпеку та законопроект про безпеку в інтернеті. Обидва вони присутні в поточній програмі уряду. Водночас комунікаційний регулятор Ofcom муситиме розробити статут, щоби допомогти компаніям соціальних медіа дотримуватися закону. Також його наділять правом накладати штрафи за порушення.

Міністерка цифрових технологій Надін Дорріс підкреслила, що вторгнення в Україну продемонструвало, що росіяни активно використовують соціальні майданчики як плацдарм для розповсюдження власної брехні.

Ми не можемо дозволити іноземним державам або їхнім маріонеткам використовувати інтернет для безперешкодного ведення ворожої онлайн-війни.

Міністерка цифрових технологій Надін Дорріс

Вона зазначила, що саме тому британці запроваджують нові засоби безпеки в інтернеті. Це дасть змогу гарантувати, що російську дезінформацію будуть викорінювати.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що TikTok заявив, що активно протистоїть російській пропаганді.

Коменти