Хакерська група Conti, яку пов’язують з рф, провела злам клієнтської бази британської ювелірної корпорації Graff Diamonds. Кібезлочинці змусили британських ювелірів виплатити $7,5 мільйонів за те, щоби відомості про їхніх клієнтів з найвищих верств суспільства не потрапляли в широкий доступ.

Про це повідомило американське агентство Bloomberg, посилаючись на відкриту в Лондоні судову справу.

За інформацією видання, британська ювелірна корпорація Graff Diamonds виплатила $7,5 мільйонів у біткоїнах російському хакерському угрупованню після того, як стався витік даних про відомих клієнтів ювелірної компанії.

Також повідомляється, що Graff Diamonds подала позов проти свого страховика за збитки через дії хакерів. У корпорації заявили, що страховики мають провести виплату відповідно до полісу. Своєю чергою, страхова компанії виплачувати отримані ювелірами збитки відмовляється.

Хакерське угруповання Conti, яке пов’язують з росією, зламало й частково оприлюднило базу з іменами клієнтів, серед яких є  королівські сім’ї Саудівської Аравії, ОАЕ й Катару. Викуп, який хакери вимагали за те, щоби припинити публікації поцуплених даних, складав $15 мільйонів. Проте ювеліри заявили, що можуть заплатити лише половину, і 3 листопада минулого року перевели російським злочинцям суму в розмірі $7,5 мільйонів.

Нагадаємо, британський фінансовий конгломерат HSBC Holdings Plc проводить перемовини щодо продажу  свого російського підрозділу місцевому Експобанку.

Коменти