Вже цього літа в країнах ЄС можуть вимкнути Facebook та Instagram. Це спричинено рішенням Комісії із захисту даних Ірландії, в якому йдеться про заборону передавати дані про користувачів з Європи до Сполучених Штатів.

Про це повідомляє Politico.

Ірландський регулятор заявив, що блокуватиме передання користувацьких даних компанії Meta (власниці Facebook та Instagram) з Європи до США. Цьому передувала ухвала Суду ЄС від 2020 року, згідно з якою було скасовано угоду між Брюсселем і Вашингтоном про обмін даними. Причина анулювання угоди полягала в побоюваннях, що в США відомості можуть бути використані для стеження.

Компанія Meta заявила, що, якщо не буде підписано нову угоду про обмін даними,  вона буде змушена закрити більшість своїх сервісів у Європі, зокрема Facebook і Instagram. Відповідні переговори наразі тривають, і в березні цього року було досягнуто попередньої домовленості, але відтоді в перемовинах немає жодного прогресу.

Раніше ми повідомляли, що штучний інтелект Meta під назвою NLLB-200 тепер уміє перекладати з 200 мов. Це не лишень європейські мови, а й рідкісні мови Азії та Африки

Коменти