Засновник SpaceX, мільярдер Ілон Маск вирішив розірвати угоду з придбання Twitter за 44 мільярди доларів.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на заяву, яку Маск подав Комісії з цінних паперів і бірж у п’ятницю.

Відповідно до заяви, адвокати Маска надіслали листа в Twitter, в якому йдеться про те, що він «розриває їхню угоду». В цьому листі Маск заявляє, що має право вийти з угоди, тому що Twitter не надав йому достатньої інформації щодо бізнесу компанії. Так, адвокати Маска звинуватили керівництво Twitter у тому, що воно «не надало або відмовилося» надати інформацію, за допомогою якої Маск та його команда змогли б встановити справжню кількість ботів або спам-акаунтів на платформі соціальної мережі.

Іноді Twitter ігнорував запити пана Маска, іноді він відхиляв їх з причин, які здавалися невиправданими, а іноді він стверджував, що виконує запити, надаючи пану Маску неповну або неналежну інформацію.

Заява адвокатів Маска

Голова правління Twitter Брет Тейлор вже заявив, що компанія планує подавати позов проти Маска.

Раніше ми повідомляли, що керівництво Twitter збирається виконати вимоги Ілона Маска і надати йому доступ до потоку даних, що включає понад 500 млн щоденних публікацій. У такий спосіб Twitter сподівається залагодити конфлікт з Ілоном Маском, який погрожує відмовитися від угоди з купівлі соцмережі за $44 млрд, якщо не отримає даних, які, за його словами, потрібні для оцінки кількості фейкових обліковок.

До того стало відомо, що СЕО Tesla Ілон Маск пригрозив розірвати угоду на купівлю Twitter. Ілон Маск звинувачує компанію в невиконанні його запиту щодо надання відомостей про кількість спаму та фейкових акаунтів у соцмережі.

Нагадаємо, 25 квітня 2022 року Ілон Маск підтвердив, що придбав соцмережу Twitter за $44 млрд. Також Маск проводив перемовини з великими інвестиційними фірмами й приватними особами щодо придбання акцій Twitter і зменшення власних інвестицій в угоду з купівлі сервісу.

Коменти