Латвія зазнала найпотужнішої у своїй історії кібератаки, в межах якої протягом 12 годин намагалися вивести з ладу суспільний мовник. Організували кібератаку російські хакери з угруповання Killnet.

Про це повідомляє The Times.

Як зазначив директор Центру передового досвіду НАТО зі стратегічних комунікацій Яніс Сартс, кібератаки на Латвію набирали обертів протягом останнього місяця. Причину їх вбачають у намірі Латвії демонтувати кількасот радянських пам’ятників, що викликало істерику в росії.

Понад місяць Латвія перебуває під інтенсивними російськими кібератаками з різних векторів. Вони були переважно непомітними, оскільки кіберінфраструктура Латвії виявила надзвичайну стійкість перед лицем ворожої діяльності.

Директор Центру передового досвіду НАТО зі стратегічних комунікацій Яніс Сартс

Кібератаки проводилися переважно методом DDoS, за якого велика кількість комп’ютерів перевантажує системи одночасно проведеними запитами. Попри всі зусилля росіян, суспільний мовник Латвії відзвітував, що повністю відбив спробу зламати свої комп’ютерні системи.

Раніше ми повідомляли, що хакерська група Conti, яку пов’язують з рф, провела злам клієнтської бази британської ювелірної корпорації Graff Diamonds. Кібезлочинці змусили британських ювелірів виплатити $7,5 мільйонів за те, щоби відомості про їхніх клієнтів з найвищих верств суспільства не потрапляли в широкий доступ.

Коменти