Вже на початку цього тижня компанія Twitter збирається подати до суду позов проти засновника SpaceX і бізнесмена Ілона Маска. Причиною стала відмова від придбання соцмережі за 44 млрд доларів.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Слухання справи відбудеться в штаті Делавер. Саме Делавер є корпоративною «домівкою» для більше ніж половини компаній США, включаючи Twitter. Тут знаходяться штаб-квартири понад 60% фірм зі списку Fortune 500, до якого входять 500 найбільших корпорацій Сполучених Штатів за доходом.

Bloomberg зазначає, що в Делавері судді розглядають справи без присяжних, а також не можуть присуджувати штрафні санкції.

Видання зазначає, що, судячи з попередніх прецедентів щодо злиття, спроби розірвати угоду можуть тривати кілька місяців, але врешті решт сторони укладають мирову угоду.

Нагадаємо, засновник SpaceX, мільярдер Ілон Маск вирішив розірвати угоду з придбання Twitter за 44 мільярди доларів.

Раніше ми повідомляли, що керівництво Twitter збирається виконати вимоги Ілона Маска і надати йому доступ до потоку даних, що включає понад 500 млн щоденних публікацій. У такий спосіб Twitter сподівається залагодити конфлікт з Ілоном Маском, який погрожує відмовитися від угоди з купівлі соцмережі за $44 млрд, якщо не отримає даних, які, за його словами, потрібні для оцінки кількості фейкових обліковок.

До того стало відомо, що СЕО Tesla Ілон Маск пригрозив розірвати угоду на купівлю Twitter. Ілон Маск звинувачує компанію в невиконанні його запиту щодо надання відомостей про кількість спаму та фейкових акаунтів у соцмережі.

Нагадаємо, 25 квітня 2022 року Ілон Маск підтвердив, що придбав соцмережу Twitter за $44 млрд. Також Маск проводив перемовини з великими інвестиційними фірмами й приватними особами щодо придбання акцій Twitter і зменшення власних інвестицій в угоду з купівлі сервісу.

Коменти