Instagram проводить тестування функції Live Producer, яка дає змогу проводити онлайн-трансляції через веб-версію соціальної мережі. Про це йдеться в матеріалі TechCrunch.

Для проведення прямого ефіру можна використовувати програмне забезпечення OBS або Streamlabs. Instagram видасть URL та ключ стріму. Щоби запустити трансляцію, треба буде  натиснути на кнопку «Створення публікації» і обрати потокову передачу.

Автор матиме можливість керування ефіром: у нього буде змога обмежити аудиторію стріму і переглядати коментарі, що надходять під час трансляції.

Обмеження для відео наступні: роздільна здатність 720×1280 пікселів при частоті 30 кадрів на секунду (згодом обміцяють підтримку 60 к/с), бітрейт 2250-6000 Кбіт/с, переважне співвідношення сторін – 9х16.

Instagram підкреслює, що, якщо стрім буде завершено в потоковому програмному забезпеченні раніше, ніж ви завершите трансляцію Live Producer, відео триватиме з відображенням останнього кадру, отриманого з потокового програмного забезпечення. Тому компанія радить користувачам спочатку завершити трансляцію в Live Producer, а тоді вже завершувати трансляцію в програмному забезпеченні для потокової передачі. Тоді завершення стріму буде плавним.

Автори також отримають змогу переглядати, ділитися та завантажувати завершену трансляцію у Live Archive. Доступ до живого архіву можна отримати у мобільному додатку Instagram.

В Instagram не повідомляють, коли Live Producer буде доступним для всіх користувачів. Наразі функція проходить тестування з обмеженим колом користувачів.

Раніше ми повідомляли, що соціальна мережа Instagram розширила функцію регулювання чутливого контенту на рекомендації, стрічку новин, пошук, сторінки хештегів, а також Reels.

Коменти