Twitter подав позов до суду проти генерального директора Tesla, мільярдера Ілона Маска. Мета позову — змусити Маска завершити придбання компанії за 44 мільярди доларів.

Про це повідомляє ABC News

Позовна заява Twitter витримана в доволі різкому тоні, зазначає видання. Зокрема, вже на її початку йдеться про те, що Маск «відмовляється виконувати свої зобов’язання перед Twitter та його акціонерами, тому що підписана ним угода більше не служить його особистим інтересам».

Влаштувавши публічне видовище, щоб втягнути Twitter у гру, і запропонувавши, а потім підписавши зручну для продавців угоду про злиття, Маск, очевидно, вважає, що він — на відміну від будь-якої іншої сторони, яка підлягає контрактному праву штату Делавер — вільний змінити свою думку, розгромити компанію, порушити її роботу, знищити акціонерну вартість і піти.

Фрагмент позовної заяви  Twitter проти Маска.

Свій позов компанія подала до Канцелярського суду штату Делавер, який часто розглядає ділові спори між багатьма корпораціями.

Нагадаємо, 25 квітня 2022 року Ілон Маск підтвердив, що придбав соцмережу Twitter за $44 млрд. Також Маск проводив перемовини з великими інвестиційними фірмами й приватними особами щодо придбання акцій Twitter і зменшення власних інвестицій в угоду з купівлі сервісу.

Вже згодом стало відомо, що СЕО Tesla Ілон Маск пригрозив розірвати угоду на купівлю Twitter. Ілон Маск звинувачує компанію в невиконанні його запиту щодо надання відомостей про кількість спаму та фейкових акаунтів у соцмережі.

Потім з’явилася інформація про те, що керівництво Twitter збирається виконати вимоги Ілона Маска і надати йому доступ до потоку даних, що включає понад 500 млн щоденних публікацій. У такий спосіб Twitter сподівається залагодити конфлікт з Ілоном Маском, який погрожує відмовитися від угоди з купівлі соцмережі за $44 млрд, якщо не отримає даних, які, за його словами, потрібні для оцінки кількості фейкових обліковок.

Попри це засновник SpaceX, мільярдер Ілон Маск вирішив розірвати угоду з придбання Twitter за 44 мільярди доларів.

Коменти