Керівництво Apple оголосило про те, що остаточно розриває відносини з екс-головним дизайнером Джоні Айвом, який покинув компанію у 2019-му році.

Айв працював у компанії Apple 27 років. Влітку 2019-го він полишив посаду головного дизайнера Apple і розпочав роботу у власній дизайнерській студії LoveFrom. Попри це в компанії заявляли, що він і надалі консультуватиме нових фахівців Apple  щодо розробки нових продуктів.

Втім, зараз в Apple заявили про припинення консультаційної угоди з колишнім головним дизайнером. Видання The New York Times натякає, що причина розриву в тому, що Айв переманював до себе клієнтів і співробітників Apple.

Протягом останніх тижнів, коли контракт мав бути продовжений, сторони домовилися не продовжувати його. Деякі керівники Apple розчарувалися після того, як кілька її дизайнерів пішли в  нову компанію містера Айва. За словами цих людей, він хотів залучати клієнтів без дозволу Apple.

З інформації розслідувачів The New York Times

Наразі командами дизайнерів Apple керує головний операційний директор компанії Джеф Вільямс. Студія Айва LoveFrom, своєю чергою, співпрацює з Airbnb, Ferrari та іншими брендами.

Саме Джоні Айв відповідав за дизайн кількох поколінь настільних комп’ютерів iMac, ноутбуків MacBook, медіаплеєрів iPod, смартфонів iPhone та планшетів iPad з початку 1990-х.

Останнім часом теперішній гендиректор Apple Тім Кук неодноразово наголошував, що дизайн продукції компанії наразі не такою мірою важливий.

Раніше стало відомо, що американська компанія Apple презентувала нову функцію «Режим локдауну». Вона призначена для захисту користувачів, які через свій соціальний статус або роботу можуть бути потенційною мішенню для хакерів. Йдеться перед усім про політиків і активістів.

Коменти