Хакери, що видавали себе за Ангелу Меркель, намагалися зламати обліковку президентки Європейського центрального банку (ЄЦБ) Крістін Лагард.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Невідомі хакери намагалися примусити президентку Європейського центрального банку Крістін Лагард відкрити свою обліковку в додатку для обміну повідомленнями. Кіберзловмисники  видавали себе за колишню канцлерку Німеччини Ангелу Меркель.

Як зазначив речник ЄЦБ, хакерській атаці було швидко дано відсіч. Жодної інформації розкрито не було.

Можемо підтвердити, що нещодавно сталася спроба кібератаки щодо президентки ЄЦБ Крістін Лагард. Її швидко виявили й припинили. Не було отримано доступу до жодної інформації.

Заява представника ЄЦБ

Інформаційне агентство Reuters, посилаючись на власні джерела, стверджує, що хакери попросили Лагард надіслати код автентифікації, який дозволив би їм отримати доступ до облікового запису WhatsApp, зареєстрованого на особистий номер телефону Крістін Лагард.

Раніше стало відомо, що американська компанія Apple презентувала нову функцію «Режим локдауну». Вона призначена для захисту користувачів, які через свій соціальний статус або роботу можуть бути потенційною мішенню для хакерів. Йдеться перед усім про політиків і активістів.

Коменти