Компанія BMW почала продавати передплату на підігрів сидінь. У такий спосіб виробник запроваджує мікротранзакції, які дозволять користуватися високотехнологічними функціями автівок.

Про це пише The Verge.

Щомісячна підписка на підігрів передніх сидінь BMW обійдеться приблизно в 18 доларів, передплата на рік – у 180 дол., на три роки – у 300 дол. Також за 415 доларів можна придбати “необмежений доступ”.

Цього тижня про запуск нової функції повідомили декілька торгових точок у Південній Кореї. Вперше про підписку за користування високотехнологічними функціями  компанія заговорила ще в 2020 році. Наразі передплата на підігрів сидінь доступна у цифрових магазинах BMW у Великій Британії, Німеччині, Новій Зеландії та Південній Африці.

Пікантний момент – всі автівки  BMW  мають усі необхідні компоненти для підігріву сидінь, але концерн просто заблокував їхній функціонал на програмному рівні. Тобто, фактично, покупцям доведеться платити за те, щоби це блокування зняти.

Нагадаємо, в центрі скандалу опинився технологічний гігант Uber. Як з’ясувалося, компанія таємно лобіювала власні інтереси перед урядами та політиками, домагаючись неофіційних зустрічей із ними.

Коменти