Голова Канцелярського суду штату Делавер, суддя Кетлін Сент-Джей МакКормік визначила, що розгляд справи компанії Twitter проти мільярдера Ілона Маска триватиме п’ять днів у жовтні замість двох тижнів у лютому, як про це просив Маск. Про це повідомляє Bloomberg.

Це рішення є першою перемогою компанії у справі щодо примусу Маска виконати взяті на себе зобов’язання.

Суддя у своєму рішенні повторила тезу представників компанії Twitter про те, що зволікання загрожує серйозною шкодою компанії. Термін розгляду справи, визначений суддею, майже збігається із вимогами Twitter, адже компанія пропонувала призначити початок судових засідань на вересень.

Нагадаємо, 25 квітня 2022 року Ілон Маск підтвердив, що придбав соцмережу Twitter за $44 млрд. Також Маск проводив перемовини з великими інвестиційними фірмами й приватними особами щодо придбання акцій Twitter і зменшення власних інвестицій в угоду з купівлі сервісу.

Вже згодом стало відомо, що СЕО Tesla Ілон Маск пригрозив розірвати угоду на купівлю Twitter. Ілон Маск звинувачує компанію в невиконанні його запиту щодо надання відомостей про кількість спаму та фейкових акаунтів у соцмережі.

Потім з’явилася інформація про те, що керівництво Twitter збирається виконати вимоги Ілона Маска і надати йому доступ до потоку даних, що включає понад 500 млн щоденних публікацій. У такий спосіб Twitter сподівається залагодити конфлікт з Ілоном Маском, який погрожує відмовитися від угоди з купівлі соцмережі за $44 млрд, якщо не отримає даних, які, за його словами, потрібні для оцінки кількості фейкових обліковок.

Попри це засновник SpaceX, мільярдер Ілон Маск вирішив розірвати угоду з придбання Twitter за 44 мільярди доларів.

Twitter подав позов до суду проти генерального директора Tesla, мільярдера Ілона Маска.

Коменти