Сполучені Штати розпочали розслідування проти китайської компанії Huawei через підозри щодо того, що обладнання компанії могло перехоплювати і передавати КНР приватні відомості з військових баз.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела, втаємничені в ситуацію.

Американські можновладці побоюються, що Huawei могла отримати конфіденційні дані про військові навчання та стан готовності баз і персоналу завдяки обладнанню, встановленому на американських вежах стільникового зв’язку.

Перші підозри виникли ще минулого року. У квітні 2021 року Мінторг США викликав представників Huawei до суду, щоб дізнатися щодо політики компанії стосовно обміну даними, які її обладнання здатне отримувати з мобільних телефонів. Зокрема, йшлося про повідомлення та геолокацію.

Наразі розслідування триває, зазначають співрозмовники Reuters. У випадку, якщо Мінторг США дійде висновку, що Huawei загрожує національній безпеці, компанія може потрапити під поширені санкції.  Зокрема, США можуть заборонити всі транзакції з Huawei, а також поставити американським операторам ультиматум, щоби ті щвидко позбулися обладнання компанії.

Раніше ми повідомляли, що один із провідних китайських виробників електроніки і телекомунікаційного обладнання Huawei закрив 19 магазинів, що знаходилися на території країни-агресорки росії.

Коменти