Міністерство освіти Нідерландів ухвалило рішення про обмеження на користування Chrome OS та веб-браузера Chrome. Обмеження триватимуть до серпня 2023 року.

Чиновники занепокоєні через те, що сервіси Google збирають дані учнів і передають їх великим рекламним мережам. Також є підозри щодо порушення Загального регламенту ЄС із захисту даних (GDPR).

Освітні заклади та школи, які мають намір продовжити використовувати сервіси Google, мають вдатися до низки рекомендованих заходів. Зокрема, їм доведеться  відключити автоматичний переклад веб-сайтів та перевірку орфографії, які можуть спричинитися до витоку даних користувача. Також  географічне розташування для зберігання даних Google Cloud треба встановити на Європу, а користувачам не дозволять змінювати налаштування. І, авжеж, треба буде відключити персоналізацію реклами, а пошукову систему Google доведеться повністю вимкнути.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що компанія Google планує сповільнити процес набору персоналу до кінця 2022 року. Причиною є побоювання щодо можливого посилення економічної рецесії.

Коменти