Шведсько-швейцарська корпорація Tetra Pak, яка є провідним гравцем на ринку пакувальних матеріалів для харчової продукції, заявила про свій вихід з росії.

Про це йдеться у заяві компанії.

Компанія Tetra Pak сьогодні оголосила про остаточне припинення діяльності в росії. Це пов’язано з кумулятивним впливом обмежень на експорт до росії, що призводить до нестабільності ланцюжка постачань, в результаті чого у компанії не залишається іншого виходу, крім як залишити країну.

Заява компанії

Раніше компанія призупинила всі інвестиції та проєкти в рф. Її діяльність обмежувалася підтримкою продуктів першої необхідності для вже існуючих клієнтів.

Зараз Tetra Pak підписала угоду про передачу свого російського бізнесу місцевому менеджменту «з наміром забезпечити безперервність бізнесу для своїх клієнтів, мінімізувати вплив на працівників і продовжувати підтримувати доступ споживачів до основних продуктів харчування».

Після передачі прав власності нова компанія працюватиме як незалежна юридична особа. Вона матиме нову назву і жодним чином не буде афілійованою з Tetra Pak.

Це означає кінець 62 років присутності Tetra Pak в росії. Компанія хоче подякувати своїм клієнтам і партнерам за їх цінну підтримку, а також своїм співробітникам за їх відданість і службу протягом цих років.

Заява компанії

Нагадаємо, раніше французька корпорація Schneider Electric, один із лідерів виробництва електрообладнання, оголосила про те, що підписано зобов’язуючу угоду щодо продажу російських активів менеджменту цієї країни.

Коменти