Компанія Twitter Inc., яка є власницею соціальної мережі Twitter, проведе 13 вересня збори акціонерів. Під час цього заходу має відбутися голосування щодо придбання компанії главою SpaceX і Tesla Ілоном Маском.

Про це повідомляє CNBC.

Відповідно до поданих до Комісії з цінних паперів і бірж США документів, збори акціонерів розпочнуться о 20:00 за київським часом. Вони будуть доступні через веб-трансляцію для всіх акціонерів. Завершаться збори голосуванням.

Епопея з придбанням мільярдером Ілоном Маском компанії Twitter триває з квітня. Нагадаємо, 25 квітня 2022 року Ілон Маск підтвердив, що придбав соцмережу Twitter за $44 млрд. Також Маск проводив перемовини з великими інвестиційними фірмами й приватними особами щодо придбання акцій Twitter і зменшення власних інвестицій в угоду з купівлі сервісу.

Вже згодом стало відомо, що СЕО Tesla Ілон Маск пригрозив розірвати угоду на купівлю Twitter. Ілон Маск звинувачує компанію в невиконанні його запиту щодо надання відомостей про кількість спаму та фейкових акаунтів у соцмережі.

Потім з’явилася інформація про те, що керівництво Twitter збирається виконати вимоги Ілона Маска і надати йому доступ до потоку даних, що включає понад 500 млн щоденних публікацій. У такий спосіб Twitter сподівається залагодити конфлікт з Ілоном Маском, який погрожує відмовитися від угоди з купівлі соцмережі за $44 млрд, якщо не отримає даних, які, за його словами, потрібні для оцінки кількості фейкових обліковок.

Попри це засновник SpaceX, мільярдер Ілон Маск вирішив розірвати угоду з придбання Twitter за 44 мільярди доларів.

Twitter подав позов до суду проти генерального директора Tesla, мільярдера Ілона Маска.

Коменти