Адвокати Ілона Маска подали скаргу на компанію Twitter у Канцелярський суд штату Делавер.

Юристи мільярдера вважають, що соцмережа цілеспрямовано затягує з підготовкою документів, які має подати до судового розгляду справи щодо зриву її купівлі. Як наслідок, юристи мільярдера не мають змоги підготуватись належним чином.

Як пише Economic Times, керівництво Twitter наполягає на тому, що слухання мають початися 10-го жовтня. У Маска ж просять перенести їхній старт на 17-те число. Мотивують юристи це тим, що запропонований соцмережею графік «є очевидною спробою чинити тиск на відповідачів».

Зусилля відповідачів, спрямовані на те, щоб ця справа була готова до судового розгляду до жовтня, не зустріли взаємності з боку Twitter, який на кожному кроці намагається це відтермінувати.

Адвокат Едвард Мічелетті

Також юрист Маска заявив, що Twitter відмовляється підготувати та надати певний перелік документів, які стосуються справи. До списку документів, які вимагають юристи Маска, відносяться протоколи ради правління Twitter, відомості щодо рекламних продажів та mDAU (показник, який Twitter використовує для вимірювання кількості людей або організацій, які використовують його платформу).

Що відомо:

Епопея з придбанням мільярдером Ілоном Маском компанії Twitter триває з квітня. Нагадаємо, 25 квітня 2022 року Ілон Маск підтвердив, що придбав соцмережу Twitter за $44 млрд. Також Маск проводив перемовини з великими інвестиційними фірмами й приватними особами щодо придбання акцій Twitter і зменшення власних інвестицій в угоду з купівлі сервісу.

Вже згодом стало відомо, що СЕО Tesla Ілон Маск пригрозив розірвати угоду на купівлю Twitter. Ілон Маск звинувачує компанію в невиконанні його запиту щодо надання відомостей про кількість спаму та фейкових акаунтів у соцмережі.

Потім з’явилася інформація про те, що керівництво Twitter збирається виконати вимоги Ілона Маска і надати йому доступ до потоку даних, що включає понад 500 млн щоденних публікацій. У такий спосіб Twitter сподівається залагодити конфлікт з Ілоном Маском, який погрожує відмовитися від угоди з купівлі соцмережі за $44 млрд, якщо не отримає даних, які, за його словами, потрібні для оцінки кількості фейкових обліковок.

Попри це засновник SpaceX, мільярдер Ілон Маск вирішив розірвати угоду з придбання Twitter за 44 мільярди доларів.

Twitter подав позов до суду проти генерального директора Tesla, мільярдера Ілона Маска

Коменти