У Польщі хочуть створити Долину безпілотників. Про це повідомляє «Польське радіо».

Ідея створення такої локації обговорювалася у Варшаві зацікавленими представниками Польщі, України та Сполучених Штатів під час конференції Warsaw Drone Summit, яка відбувалася за підтримки міністерства цифрової трансформації України та посольства України в Польщі.

Концепція Долини безпілотників була презентована колишнім директором ЦРУ по боротьбі з тероризмом Бернардом Хадсоном. Він зазначив, що російське вторгнення в Україну засвідчило колосальну роль безпілотних літальних апаратів на полі битви, а розташована в Польщі Долина дронів здатна стати регіональним центром технологій та інновацій безпілотників.

Керівник американської компанії Chenope Елізабет Чарнок, яка також працює в Україні й Польщі, а також є співорганізаторкою  конференції, наголосила, що йдеться не лише про дрони, а й про програмне забезпечення, технології розпізнавання зображень, інтеграцію даних із різних датчиків та програм для їх розвитку.

Раніше ми повідомляли, що британська влада планує виділити понад 12 млн фунтів стерлінгів на створення найбільшої у світі повітряної магістралі, призначеної для автоматичних безпілотників.

Коменти