Колишній генеральний директор компанії Google Ерік Шмідт попередив про потенційну небезпеку, яку несе світу штучний інтелект.

Шмідт вважає, що єдиний шлях, який здатний допомогти уникнути подальшої ескалації ситуації на планеті — це укладання між державами домовленостей щодо управління штучним інтелектом. Він порівняв нинішню ситуацію із напруженістю за часів Холодної війни, але водночас наголосив, що контроль над сучасними технологіями значно менший.

Екс-гендиректор Google заявив, що великим світовим державам варто розпочати переговори одна з одною, але нарікнув що наразі це є майже неможливим.

Припустимо, ми хочемо поговорити з Китаєм про якийсь договір щодо сюрпризів ШІ. Дуже розумно. Як би ми це зробили? Хто в уряді США працюватиме з нами? А на китайському боці ще гірше. До кого нам звертатись? […] Ми не готові до переговорів, які нам потрібні.

Ерік Шмідт

Раніше ми повідомляли, що власник Google — компанія Alphabet Inc. — заявила про звільнення старшого інженера-програміста Блейка Лемойна, який раніше заявляв про те, що чат-бот зі штучним інтелектом (ШІ) LaMDA (Language Model for Dialogue Applications) отримав свідомість.

Коменти