Фахівці компанії Tencent презентували безкоштовний інструмент GFP-GAN (Generative Facial Prior-Generative Adversarial Network, генеративна змагальна мережа облич). Він здатний відтворювати сильно пошкоджені портрети людей, повідомляє Engadget.

Технологія поєднує дані з двох моделей штучного інтелекту, які дозволяють заповнити прогалини на фотографії реалістичними деталями. На все це потрібно лишень кілька секунд, а якість отриманого зображення дуже висока.

Розробники інструменту зазначають, що їхній застосунок відрізняється від конкурентів тим, що наявні моделі штучного інтелекту для відновлення фото часто дають неякісні результати. Творці GFP-GAN використовують новий підхід, щоби зберегти «ідентичність» зображення — вони максимально зосередилися на роті та очах.

Демоверсія GFP-GAN доступна безкоштовно. Творці інструменту також пропонують код, щоби всі бажаючі могли впроваджувати технологію у власні проєкти.

Раніше ми повідомляли, що власник Google — компанія Alphabet Inc. — заявила про звільнення старшого інженера-програміста Блейка Лемойна, який раніше заявляв про те, що чат-бот зі штучним інтелектом (ШІ) LaMDA (Language Model for Dialogue Applications) отримав свідомість.

Коменти