Розвідка Інституту дослідження мережевого зараження (NCRI) засвідчила, що конспірологи у соціальних мережах «перемкнулися» на тему України.

Про це інформує Guardian.

Основним меседжем, який вони «розганяють» в соцмережах, є буцімто відповідальність західних країн за припинення експорту пшениці, ячменю та кукурудзи з України. «Дивним» чином він співпадає із заявами російського уряду, який наполегливо звинувачує західні санкції в процесі вповільнення експорту зерна.

NCRI, який відстежує дезінформацію та маніпуляції в соціальних мережах, заявляє, що  ті ж самі конспірологічні спільноти та інфлюенсери, які раніше «піарили» тему змови навколо COVID-19, тепер зайнялися популяризацією фейків щодо продовольчої кризи.

За даними NCRI, у фейках часто пов’язують зростання продовольчої кризи зі встановленням якогось «нового світового порядку», а не з російським вторгненням в Україну. Пости, що містять такі меседжі, активно поширюються й «розганяються» цілими мережами ботів.

Раніше ми повідомляли, що  вже протягом цього року відсоток відібраних штучним інтелектом дописів у стрічці користувачів Facebook та Instagram збільшиться з 15% до як мінімум 30%.

Коменти