Розробники компанії Nullsoft випустили оновлену пілотну версію аудіоплеєра Winamp. З релізу останньої бета-збірки минуло чотири роки.

Застосунок Winamp 5.9 RC1 наразі доступний для всіх охочих.

В аудіоплеєрі зберігаються всі попередні функції. Також з’явилося кілька нових. Йдеться, зокрема, про сумісність із останньою версією операційної системи від Microsoft Windows 11. Також користувачі отримають підтримку інтернетного радіо, покращене відтворення аудіопотоків та подкастів, підтримку VP8.

Аудіоплеєр Winamp з’явився близько 25 років тому. Це було умовно-безкоштовне програмне забезпечення для Windows 95. Відтоді плеєр став стандартом для відтворення MP3. Особливого поширення він набув після появи стисненої музики формату MP3.

Проте після 16 років підтримки, у 2013му році Winamp зупинив роботу. Понад вісім років тому відбувся останній повноцінний реліз Winamp 5.66.

Раніше ми повідомляли, що власник Google — компанія Alphabet Inc. — заявила про звільнення старшого інженера-програміста Блейка Лемойна, який раніше заявляв про те, що чат-бот зі штучним інтелектом (ШІ) LaMDA (Language Model for Dialogue Applications) отримав свідомість.

Коменти

Віталій

Круто! Я й досі користуюсь вінампом для музики. Піду обновлюсь ))